Z PayU pomagam bardziej. Kolejna odsłona akcji Komitetu Ochrony Praw Dziecka i PayU

Każda, nawet najmniejsza darowizna przekazana na cele Komitetu Ochrony Praw Dziecka, to realna pomoc dla podopiecznych organizacji. Dzięki ogólnopolskiej akcji „Z PayU pomagam bardziej” jeszcze do końca marca można wspierać KOPD ze zdwojoną mocą

Wystarczy wpłacić dowolną kwotę za pośrednictwem strony www.kopd.pl, a PayU podwoi tę wpłatę.

Kampania adresowana do wszystkich internautów ma na celu zebranie potrzebnych środków pieniężnych na pomoc psychologiczną, prawną, mediacyjną oraz sprawne funkcjonowanie organizacji. W popularyzację przekazywania wpłat online zaangażował się aktor Krzysztof Wieszczek oraz psycholog dziecięca - dr Aleksandra Piotrowska.

Działalność charytatywna jest dla nas bardzo ważna. Chętnie angażujemy się we współpracę z fundacjami i organizacjami pożytku publicznego, zapewniając im bezpieczny system do przekazywania darowizn online. Dobro dzieci jest dla nas szczególnie istotne, dlatego już po raz drugi chcemy zmotywować internautów do przekazania wsparcia dla Komitetu Ochrony Praw Dziecka – mówi Joanna Pieńkowska-Olczak, Country Manager PayU w Polsce.

– Cieszymy się, że możemy realizować kolejne akcje z naszymi strategicznymi Partnerami – należy do nich PayU, za co pragnę serdecznie, w imieniu KOPD i swoim, podziękować. Jak ważne jest to wsparcie, widać codziennie – nasza organizacja każdego dnia odbiera około 220 sygnałów z prośbą o pomoc – mówi Magdalena Stachowiak-Alexandrowicz, Członek Zarządu Krajowego KOPD.

Rodzice, opiekunowie i specjaliści w kontaktach z organizacją podkreślają rolę edukacji, konieczności realizacji działań promujących prawa dziecka i wiedzę w tym zakresie. KOPD współpracuje z biznesem, realizując kampanie społeczne, akcje, eventy – zarówno sportowe, gale jak i koncerty. Wszystkie działania prowadzone są w celu upowszechnienia wiedzy o działalności organizacji i możliwości uzyskania od niej pomocy, a jednocześnie zapewnienia na nią środków finansowych. Warto podkreślić, że KOPD posiada prawie 40-letnie doświadczenie pracy na rzecz dzieci, realizując kampanie, a także działania edukacyjne.

W jaki sposób można pomóc?

Chcąc wesprzeć działalność organizacji, wystarczy odwiedzić stronę http://kopd.pl/mozesz-pomoc/darowizna/. Następnie należy wybrać jedną z sugerowanych kwot (30, 45, 90 zł) lub wpisać inną o dowolnej wartości, a potem kliknąć „Przekazuję darowiznę z PayU”. System PayU umożliwia bardzo łatwą płatność m.in. kartą lub przelewem bankowym. Każda kwota jest ważna, bo dzięki niej możemy pomagać BARDZIEJ.

###

O KOPD: Komitet Ochrony Praw Dziecka każdego miesiąca odbiera ok.220 sygnałów i próśb dotyczących pomocy i przeciwdziałania przemocy. Udzielamy pomocy dzieciom, rodzinie, prowadzimy specjalistyczne szkolenia, mediacje, terapie, coaching par. Współpracujemy z biznesem, organizując akcje, kampanie społeczne na rzecz podopiecznych.Więcej informacji o działalności KOPD na www.kopd.pl.

O PayU: PayUjest liderem płatności internetowych w Polsce i na wielu innych rynkach na świecie. Dostarcza prosty w integracji i wygodny w użytkowaniu system płatności, który ułatwia dokonywanie zakupów przez Internet. Podstawą działalności PayU jest łączenie potrzeb firm sprzedających produkty i usługi z zachowaniami zakupowymi i płatniczymi konsumentów. Zakres usług płatniczych oferowanych przez PayU obejmuje m.in. płatności jednym kliknięciem, płatności mobilne w aplikacji sklepu, całkowicie online-owe raty, odroczone płatności, płatności odnawialne, portfele elektroniczne takie jak Android Pay, Visa Checkout, MaterPass, a także BLIK. PayU odpowiada za obszar technologii finansowych spółki Naspers Ltd. Więcej o PayU: www.payu.com; www.payu.pl.

PayU współpracuje z wieloma fundacjami i organizacjami pożytku publicznego. Za pośrednictwem wygodnego i łatwego w użyciu systemu PayU przez cały czas można przekazywać darowizny online, m.in. na rzecz: UNICEF, WOŚP, Stowarzyszenie WIOSNA, Siepomaga, SOS Wioski Dziecięce, Amnesty International, Komitet Ochrony Praw Dziecka.